Наставникът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо пожела бранителя на Челси Брaнислав Иванович, информира Marca. Сръбският защитник, който минава за един от най-добрите на позицията си в Европа, е предпочетен от Специалния за решаване на проблемите в защита на „белия балет“.

Жозе залага в защита най-вече на Алваро Арбелоа и на Серхио Рамос, а при необходимост използва Лас, Алтинтоп, Кайехон и Коентрао. Нещо повече, според запознати, след очакваното напускане на Карвальо, ще се отвори нова дупка в защитата на „белите“. Тази празнина може да бъде запълнена по идеален начин от Иванович.

След 4 сезона на „Стамфорд Бридж“ сърбинът има значителен опит във футбола. 28-годишният футболист притежава серия от качества – умее да се включва в атака, да владее топката, да играе с глава. Това провокира Моуриньо да го пожелае в селекцията си.

Твърди се, че единственият проблем, който се очертава пред евентуалното преминаване на играча на „Сантяго Бернабеу“ е трансферната сума. Президентът на „белите“ Флорентино Перес е готов да заплати за бранителя 25 милиона евро, но според близки до Челси източници, собственикът на „сините“ от Лондон Роман Абрамович няма да се съгласи да продаде един от основните си играчи за по-малко от 30 милиона евро.