Треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо ще има среща с Рикардо Кака, на която ще информира бразилеца, че ако остане в клуба и през следващия сезон, ще трябва да се примири с идеята да прекарва още по-малко време на терена.

Според испанските медии две основните причини за решението на Специалния. Първата е свързана с представянето на полузащитника. Кака беше част от звездните покупки на Флорентино Перес преди сезон 2009/10, като дойде в клуба заедно с Кристиано Роналдо. За разлика от португалеца обаче бившият играч на Милан така и не успя да се докаже на „Сантяго Бернабеу“.

Втората причина за евентуалната раздяла с бразилеца са парите. Тук обаче не става дума за трансферна сума, която може да бъде прибрана за Кака, а за средствата за заплати, които ще се спестят, ако Кака си тръгне – около 9 милиона евро на година.

Моуриньо опита на няколко пъти да помогне на играча да преоткрие формата си. Така или иначе Кака си остана в сянката на Карим Бензема и Гонсало Игауин и това дава основание на медиите в Испания да смятат, че заминаването му е неизбежно.