Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моурионьо заяви, че трудно друг отбор ще може да подобри рекордите, които постигнаха „белите“ през този сезон.

„Постигнахме много рекорди, много трудно някой ще ги подобри“, лаконичен бе Специалния.

„Израснахме много през последната година. Исках да подобрим играта, да бъдем най-добрият отбор. Играхме на много високо ниво и постигнахме много рекорди“, допълни Моуриньо.

„Отпадането на полуфинала на ШЛ не бе никак приятно, случва ни се за втори път в рамките на 2 години. Ако играеш толкова много мачове и загубиш 2 е нормално. Купата на Краля не е по-малко важен турнир, но не успяхме да се класираме. Следващия сезон ще се постараем да спечелим както Ла Лига, така и останалите турнири“, сподели Жозе.

Относно непрекъснатите слухове за евентуален трнасфер на Игуаин във френския гранд Пари Сен Жермен Моуриньо сподели: „Ако дойде отбор, който да плати сумата, която е записана в неговия договор, няма да има какво да направим. Ако ли не, Игуаин остава при нас. За съжаление има хора, които забравят, че един играч е собственост на един клуб и си позволяват да предлагат играчи в Италия и къде ли не. Ако някой предложи 150 милиона евро за Гонсало, ще го продадем, ако ли не остава в клуба. Той е един от най-добрите нападатели в света“.

За Кака Моурино бе по-кратък: „Не мога да гарантирам нищо. Отчитам неговото себераздаване, неговия принос за спечелването на титлата, но не мога да кажа нищо категорично.“