Жозе Моуриньо заяви, че все още не е наясно дали ще остане в Реал Мадрид, или ще напусне клуба.

Припомняме, че след отпадането на Кралския клуб от Борусия Дортмунд на полуфинала на Шампионката лига (след общ резултат 4:3 в полза на „жълто-черните“), спекулациите около името на португалския специалист не спират, като повечето го свързват с бившия му тим Челси.

„За 21 години, 18 треньори и 5 полуфинала, най-лош е Моуриньо“, започна португалецът. „Все още не съм взел решение дали ще остана, или ще си тръгна. Бъдете сигурни, че първи ще го разберат жена ми и децата ми“.

„Сигурно е, че имам още 5 мача плюс финал за Купата на Краля. Ще коментираме моето бъдеще с президента на клуба след края на сезона. Ще го направим като приятели, каквито в действителност сме. Всичко ще мине спокойно“, продължи изказването си Моу.

„В момента желанието ми за работа, моят професионализъм са същите, като преди 2 или 3 месеца“, допълни Специалния.

Освен това, „кралският треньор“ обясни още, че времето, в което си тръгне от „Сантяго Бернабеу“, ще бъде най-точното: „Не чувствам да съм подложен под напрежение от страна на медиите. Това не е проблем за мен. До сега, с всички отбори, с които съм се разделял, съм си тръгвал без негативизъм и лоши думи. И в този случай няма да е различно“.

„Не може да изтриете моите успехи тук , както и рекордите, които поставихме“, продължи Специалния своето наистина специално изказване, като напомни: „Спечелихме Купата след 20-годишна пауза“.

Моуриньо не подмина и основния опонент на „балета“ в Ла Лига – Барселона: „За мен е чест, че Реал Мадрид прекъсна хегемонията на Барселона в Испания, когато станах треньор на тима“.

„Започнахме лошо сезона в Ла Лига тази година. Трябваше да се борим по-настойчиво в шампионата и да не оставяме Барселона да се отдалечи толкова от нас. Не мисля, че рекордът ни от 100 точки през миналата кампания на Примера скоро ще бъде подобрен“, обясни още Моуриньо.

В последните месеци много бяха слуховете за конфликт между Икер Касияс и Жозе Моуриньо, португалецът отговори уклончиво, като заяви: „Проблем може да възникне само тогава, когато някой играч се мисли за нещо повече от останалите. Грешката ми бе, че не доведох Диего Лопес още в края на първата ми година“.