Португалският специалист Жозе Моуриньо ще напусне треньорския пост в Реал Мадрид, ако стане шампион с „белия балет“ през настоящия сезон, твърди вестник „Марка“.

Испанското издание разкрива, че към него отново има голям интерес от страна на руския милиардер и собственик на Челси Роман Абрамович, а също така и от Манчестър Юнайтед, Арсенал и Манчестър Сити.

Според изданието, Специалния не е съобщил дори на семейството и близките хора около себе си дали ще продължи да бъде треньор на Реал Мадрид през следващия сезон или ще напусне отбора.

Моуриньо е недоволен от постоянната критика към него, а неговото търпение се е свършило, когато феновете на Реал Мадрид го освиркваха след първия мач с Барселона за Купата на Краля и по време на двубоя с Реал Сарагоса, твърди мадридският спортен всекидневник.

Специалния също така не може да приеме, че част от неговите футболисти са против него и не изпълняват нарежданията му. „Марка“ визира свободното говорене на Касияс и Рамос с журналистите, въпреки че имаше заповед играчите да не разговарят с медиите.

Все пак испанското издание оставя вратичка Моуриньо да остане в Реал Мадрид, ако „кралете“ не успеят да спечелят титлата в Ла Лига.

От „Марка“ припомнят, че Моуриньо напусна Порто, за да премине доста тайнствено в Челси, като дори не се качи на стълбичката за награждаване, след като португалците спечелиха трофея в Шампионската лига.