Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо даде специално интервю за авторитетното издание As. Треньорът коментира всичко около началото на шампионата в Испания, както и моментното състояние на „кралете“.

Г-н Моуриньо, възможно ли е играчите на клуба в това число и треньорът да са загубили глада си за победи в Ла Лига и да се съсредоточили само върху Шампионската лига?

За мен това не се отнася при всички случаи, мисля, че и за клуба. Но аз като треньор, не трябва да отхвърлям всяка възможност. Трябва да бъда внимателен.

Не ви ли притеснява лекото отпускане, което се забелязва във футболистите?

Ще бъда честен, не. Ще ме притеснява, ако бяхме единствените, които са в това състояние. Факт е, че всички отбори, които имаха футболисти на Евро 2012 или на Олимпийските игри не са в най-добрата си форма, защото играчите не са максимално възстановени.

Все пак, не смятате ли, че силното желание на Реал да спечели Шампионската лига, разсейва отбора относно изявите му в Ла Лига?

Не казвам, че това не може да се случи, но засега не мисля, че има такова нещо в отбора ни. Ако това стане, съм сигурен, че ще го забележа и ще взема нужните мерки. Аз анализирам всичко, което се касае до играчите и до отбора като цяло. Това, което се случва в началото на шампионата го отдавам на факта, че имахме много национали през лятото и сега е нормално да има леко отпускане.

Лука Модрич е способен играч, умее да играе на доста постове, каква е вашата оценка след първите му дни в Реал?

Ние го привлякохме заради качествата, които има. Той е единственият ни трансфер. Мисля, че пасне на стила ни на игра и освен това смятам, че ще омае феновете на отбора с таланта си. Той ще ни позволи да се наслаждаваме на играта и ще ни помогне да печелим титли.

Не смятате ли, че Кака е от играчите, които са се наситили на успехи и желанието му да се състезава е по-малко?

Това, което се случи на Кака се случи на много други големи футболисти, подчертавам на много. Той е играч с фантастични умения, но когато дойде в Реал имаше физически проблеми. Много страда. След това през втората му година в Реал се наложи да бъде опериран. Все пак, след това имаше много добри периоди, моменти, в които бе много значим играч. Например, когато се контузи Ди Мария. В никакъв случай Кака не е проблем за Реал. Той знае, че неговата ситуация е сложна, но това е така, защото има много сериозна конкуренция. Кака прие предизвикателството да остане и да се бори за мястото си.

Не ли малко странно, че Есиен, който взехте под наем да Ви нарича „татко“?

Не, това е шега. Знак за привързаност. По същия начин ме нарича Йозил. Това не е никакъв проблем.