Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо излезе през страничен изход на Летище „Барахас“ в испанската столица, за да избегне лудницата, която очакваше лидера в класирането при прибирането му от Барселона. Реал спечели Ел Класико, и отново е на седем точки пред вечния враг начело на таблицата.

Моуриньо се опита по всички начини да потуши еуфорията от победата, и предупреди играчите си, и сам не подкладе още страсти.

„Никакви празненства. Все още нищо не сме спечелили,“ отсече Жозе още след мача в Барселона.

Около 500 фена на Реал чакаха отбора на летището в Мадрид, но Моуриньо изобщо не ги удостои с вниманието си, и влезе в клубния автобус директно през страничен изход.

Португалският специалист подчерта, че ще има достатъчно време за празненства след края на сезона, ако отборът спечели нещо.

В неделя Реал тренира на закрити врати във Валдебебас. Титулярите проведоха леко занимание, а Моуриньо и някой от играчите, като Шаби Алонсо, използваха неделния следобед, и доведоха и децата си на базата на тима. Наставникът поговори с футболистите преди тренировката, макар че до медиите не достигна темата на разговора.