Отборът на Еспаньол постигна трудно равенство срещу Лас Палмас в мача от 35-ия кръг на Ла Лига. Срещата завърши при 1:1. За състава на Пако Хемес точен бе Джонатан Кайехи. Той реализира от дузпа през първата част. Изравнителното попадение за „лос перикитос“ бе дело на Жерар Морено, който бе точен в 76-ата минута.

При все, че двата тима си поделиха по точка, Лас Палмас, който прекъсна черната си серия от 5 поредни загуби, събра актив от 22 на 19-о място. Три мача преди края на шампионата, тимът е на шест точки зад 18-ия Депортиво Ла Коруня, който е и с мач по-малко.

Еспаньол е 15-и с 40 пункта.

Първата по-любопитна ситуация в срещата дойде в петата минута. Страхотна възможност се разкри пред на Оскар Мелендо, който получи находчив пас в пеналта, но прати топката покрай вратата,

В 28-ата минута реферът отсъди дузпа в полза на Лас Палмас.  При центриране отдясно, Давид Лопес опита да пресече, но топката се отби във дясната му ръка, която не бе прибрана към тялото.

Така топката от бялата точка си заложи Джонатан Кайери, който бе безкомпромисен за 1:0.

След почивката Лас Палмас имаше страхотната възможност да усвои, след като Есекиел стигна до една отбита топка, но стражът Пау Лопес се намеси своевременно и спаси.

Последваха силни минути за „лос перикитос“, в които те стигнаха до няколко чудесни ситуации. Серхио Гарсия надскочи отбраната, при едно центриране в пеналта, но не успя да нанесе достатъчно надежден удар с глава. Малко след това, в 57-ата минута, Жерар Морено с глава отклони коварно, но над напречната греда.

В 73-ата минута Серхио Гарсия бе превъзходно намерен в наказателното поле, но не успя да придаде достатъчно сила  на изстрела си, който бе отразен от Чичисола.

Само три минути след това Еспаньол изравни. След пробив отляво, Серхио Гарсия, който бе почти до аутлинията отклони с глава към Морено, който засече право в мрежата за 1:1.