Хърватска звезда на Динамо Загреб Лука Модрич призна за пореден път, че иска да премине в редиците на Барселона през лятото.

Целта ми е след края на сезона да премина в по-голям отбор и то в някое от най-силните първенства в света”, сподели състезателят пред официалния сайт на УЕФА.

„Готов съм да играя в една от петте най-силни лиги. Най ме привлича Испания и по-специално тимът на Барселона. Голяма чест е за мен, че този клуб се интересува от мен”, добави той.

Друг голям европейски тим, който е сред кандидатите за подписа на Модрич, е Арсенал.

Арсен Венгер се опита да ме привлече по-същото време като Едуардо. Беше ми много приятно, че такъв невероятен мениджър ме искаше. Той е известен с изключителната си работа с млади таланти. Тогава обаче, реших да не избързвам”, разкри още „новия Кройф”.

Хърватия се изправя срещу Холандия в контролен мач, част подготовка на тима за предстоящите финали за Европейското първенство.

„Мачът срещу Холандия няма да бъде обикновена контрола. „Лалетата” са сред най-добрите отбори в света. Това ще бъде голям тест за нас и ще ни покаже в каква форма точно се намираме в момента”, коментира още футболистът на Динамо Загреб.