Сърбинът Мирослав Джукич беше назначен за старши треньор на последния в испанската Примера дивисион Еркулес на мястото на уволнения по-рано през седмицата Естебан Виго.

 

Тимът от Аликанте падна с 0:4 на собствен терен от Осасуна и това предизвика промяната на треньорския пост.

 

45-годишният Джукич е с доста спорна репутация и като треньор и футболен ръководител, но въпреки това от Аликанте обявиха, че се е съгласил да застане начело на тима до края на сезона.

 

Като треньор на сръбския национален отбор той не успя да спечели нито един мач за осем месеца, което го принуди да напусне.


Медиите в Белгия пък го обвиниха с основна вина за фалита на Екселсиор Мускрон, който миналата година се отказа по средата на първенството. В Мускрон няколко пъти Джукич водеше свои футболисти срещу много високи заплати, които в последствие се оказваха посредствени играчи. Мускрон малко по малко затъваше в класирането, стигна в зоната на изпадащите, а спонсорите не бяха в състояние да го изправят на крака и да плащат нереално големите заплати на доведените от Джукич футболисти.


Като играч той ще бъде запомнен с пропуснатата дузпа за Депортиво Ла Коруня през сезона 1993/1994 в последната минута на последния кръг, което попречи на отбора да спечели първата сишампионска титла на Испания.