Втородивизионният Мирандес взе скалпа на трети пореден елитен отбор от Ла Лига и се класира ½-финалите на Купата на Краля. След Селта и Севиля този път Виляреал падна в жертва на тима воден от Андони Ираола. Срещата завърши при резултат 4:2.

Домакините поведоха в 17-ата минута, когато Мартин Меркеланс отклони с глава за Матеуш Аияс, който се пребори с Софиан Шакла, навлезе в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл на вратаря Андрес Фернандес – 1:0.

В 32-ата минута „жълтата подводница“ успя да изравни. Хавиер Онтиверос реализира по невероятен начин директно от пряк свободен удар от около 25 метра.

В добавеното време на първата част Мирандес получи правото да изпълни дузпа. Тя бе отсъдена за игра с ръка на Хавиер Кинтала. Меркеланс застана зад топката и реализира за 2:1.

В 56-та минута Виляреал отново стигнаха до изравняването. Одей Забала игра с ръка в собственото си наказателно поле и главният съдия отсъди наказателен удар за гостите. Санти Касорла не трепна и реализира за 2:2.

Само две минути след това Мирандес отново поведе. Меркеланс центрира от свободен удар в наказателното, където Одей Забала се реваншира за грешката при дузпата и изведе тима си за трети път напред в резултата.

До края на срещата гостите опитаха всичко да стигнат отново до равенството, но в края на срещата се случи точно обратното. Във втората минута на добавеното време Меркеланс бе изведен сам срещу вратаря Фернандес, но реши да подаде на Анотино Санчес, който без проблем реализира, за да оформи крайния резултат от 4:2.