Отборите от Примера дивисион похарчиха 596,1 милиона евро за привличането на нови попълнения, което е със 103,9 милиона евро повече в сравнение с миналия сезон. В същото време тимовете от Ла Лига продадоха играчи за сумата от 675,6 милиона евро, което е значително повече от тази от миналия сезон, която е 448,6 милиона евро.

Барселона е отборът инвестирал най-много в привличането на нови попълнения – 193,5 милиона евро.

В същото време Барселона е получил 226 милиона евро от продажбата на играчи.

Трансферът на Дембеле е най-скъпият в историята на Ла Лига – 105 милиона евро.

Вторият отбор, който е похарчил най-много пари за привличането на нови попълнения в Ла Лига е Севиля, който е инвестирал 63,8 милиона евро. След това се нарежда Виляреал с 44,5 милиона евро.

Реал Мадрид е вторият отбор с най-много постъпили приходи след продажбата на играчи – 142 милиона евро. Севиля е трети със 75,5 милиона евро от продажбата на футболисти.

От друга страна, както и през миналата година Атлетик Билбао е единственият отбор в Примера дивисион, който не е регистрирал покупката на нито едно ново попълнение. Единственото ново попълнение в състава на баските е Андер Капа.

Примера е единственото топ първенство с положителен баланс

Балансът на клубовете в Примера дивисион общо е положителен със 79,5 милиона евро печалба. През миналата година тя възлизаше на 39,5 милиона евро.

Реал Мадрид е клубът с най-голям положителен баланс от 97,5 милиона евро, следван от Барселона с 92,5 милиона евро.

В последния ден от трансферния пазар бяха осъществени общо 21 сделки, а последната бе преминаването на Амрабат в Леганес.