Спортният директор на Реал Мадрид Предраг Миятович даде интервю за „Марка” относно основните трансферни цели на тима.

Президентът Рамон Калдерон е решен да привлече Роналдо и Кака на всяка цена. Какво мислите вие?

Няма човек, които да не харесва тези двама играчи. Всеки голям клуб иска да ги притежава, но трябва внимателно да се преценяват обстоятелствата. Те са страхотни футболисти, които биха се вписали много добре при нас, но те имат договори с други отбори, които няма как да бъдат прекратени. Знаем, че много зависи и от желанието на самите играчи, както и от това на клуба. Всичко е въпрос на преговори и трябва да се прави всичко възможно. Ще се опитаме да привлечем поне единия, ако не и двамата, защото те ще ни помогнат да постигнем целите си. Но преговорите за тях ще са дълги и трудни.

Очевидно е, че Кристиано Роналдо иска да дойде в Реал Мадрид…

В няколко свои интервюта той каза, че смята Реал за велик клуб и, че някой ден би искал да играе тук, но това не е само негово желание. Мисля, че няма играч на света, който да не иска да е част от Реал Мадрид.

Но ако той иска да дойде тук, тогава…

Ако той иска да дойде, и Реал Мадрид го иска тук, а Манчестър го пусне да си ходи, тогава ще имаме споразумение още утре.

Смятате ли, че тази година ще е по-лесно да бъде привлечен Кака, отколкото бе през миналата?

Не, няма да бъде лесно, както и преди. Той играе за отбор, който не желае да се разделя с него. Тази година ще е трудно да ги убедим, и през следващата пак ще е така. Но аз вярвам, че рано или късно и Кака, и Кристиано Роналдо ще станат футболисти на Реал Мадрид. Това е най-големия клуб в света и всеки иска да играе тук.

Говорил ли е президентът ви с Бернд Шустер да замести Капело?

Не, това е лъжа.

А с Рафа Бенитес някой говорил ли е?

Не.