Новото попълнение на Реал Мадрид Кристоф Метцелдер разказа как преминава периода му на адаптиране в тима. Футболистът разкри и своите предпочитания в литературата.

„Всички играчи се опитват да ми помогнат да се интегрирам по-бързо. Ван Нистерой и Дудек говорят английски, а Раул винаги е много внимателен с новите попълнения. Избрах този клуб, защото е най-добрият в света а миналото, а и в настоящето”, заяви германецът.

Кристоф Метцелдер сподели, че много му допада атакуващият футбол: „Готов съм за този начин на игра, въпреки че създава доста работа и за защитата.”

Играчът дойде на „Бернабеу” от Борусия Дортмунд, като договорът му е за срок от три години.

Бернд Шустер вече ми обясни каква е спецификата на Реал Мадрид и колко тежко ще ми бъде тук. Надявам се да успеем да спечелим всички възможни трофеи, както и да запиша колкото се може повече минути”, допълни футболистът на „белия балет”.

Кристоф Метцелдер разкри, че много обича да чете през свободното си време. Германецът сподели, че единствената книга, която е взел със себе си е „Захир” на Паулу Коелю, но много харесва и творбите на Габриел Гарсия Маркес.