Бившият капитан на Барселона Карлес Пуйол разкри интересни моменти от тренировките на тима преди време. На някои от тях той се е опитвал да опази голямата звезда на тима Лео Меси, но по думите му е бил "унижаван" от аржентинеца, който показвал невероятна техника. 

"По времето, когато още Пеп Гуардиола ни беше треньор, често си казвах, че ще застана срещу Лео и ще се опитам да го спра. Резултатът винаги беше унизителен за мен. Като видя какво се случва, Пеп ми каза да внимавам, за да го контузя."

"Аз тогава му отговорих да спре тренировката, защото вече пощурявах. Опитвах се да го спра по какви ли не начини, но той винаги минаваше покрай мен на темпото, на което сам определи, че това трябва да се случи."

"Честно казано, аз по-добър от него никога не съм виждал. Лео просто е извънземен. Няма кой да го спре. Сега дори е по-добър, отколкото преди четири години и чете играта много по-добре", сподели Пуйол в интервю за "Ла Вангуардия". 

Двамата с Меси бяха дълги години съотборници на "Камп Ноу". Пуйол обаче сложи край на кариерата си миналата година заради хронични проблеми с коляното, докато аржентинецът продължава да блести по терените.