Звездата на Барселона Лионел Меси заяви, че ще се завърне по-силен на терена, след като се възстанови напълно от травмата си. Аржентинецът получи третата си „Златна обувка“, като бе награден лично от българската легенда Христо Стоичков на специална церемония в Барселона.

„Моята цел е да се завърна още по-силен. Работя здраво и се надявам, че няма да имам повече контузии, след като се завърна на терена“, коментира Меси.

26-годишният Меси е преследван от чести мускулни контузии през тази година, а последната му травма няма да му позволи да играе до началото на следващата година.

"Не съм си поставял дата за завръщането си. Всичко зависи от това как се развиват нещата. Ще се върна, когато дойде точният момент“, каза още той.

През миналия сезон Меси реализира забележителните 50 гола в шампионата, което постижение му донесе и приза „Златната обувка“. „Това е много специален приз за мен и признание за това, което е свършил отборът в последните няколко години. Посвещавам наградата на всички хора, които обичам. Когато бях в добра форма този приз не беше моя цел, още по-малко сега. Моята цел е да се завърна на терена след тази контузия.“