Суперзвездата на Барселона Лео Меси изрази увереност, че каталунците имат сили да отстранят Милан, въпреки загубата с 0:2 в първия мач. Според аржентинеца моментът е перфектен за Барса да запише нужната изразителна победа над "росонерите" и по този начин да излезе от трудния период, в който се намира.

Меси се надява да вкара и първия си гол от игра срещу италиански отбори. До момента нападателят има 9 мача срещу тимове от Серия А, в които е вкарвал три гола, но и трите от дузпи срещу Милан.

"Италианските отбори са много добре организирани и не оставят пространства в защита. Да се надяваме, че следващият вторник е денят, в който ще вкарам първия си гол от игра срещу италианците", заяви Меси.

"Ако допуснем гол, тогава ще бъде много по-сложно, но ще имаме нашите шансове да преминем през този кръг."

"Сега е перфектното време да променим нещата", каза 25-годишният футболист, имайки предвид трите загуба в последните четири мача на отбора.

"Желанието е налице да се подобрявам всеки ден и да искам повече, както е и с останалите в съблекалнята, ние ще продължим винаги да се борим по същия начин."

"Просто се нуждаем от малко повече от всичко и сме наясно с това. Идваме с тежестта на големи загуби и трябва да дадем повече от себе си, за да променим ситуацията. Знам, че мачът срещу Милан ще бъде ключов за това да направим добра промяна. Надявам се, че ще можем да го направим. Всички се надяваме. Ще бъде трудно, но не и невъзможно. Това, което не успяхме да направим в Италия, можем да го направим тук", допълни Меси.