Репутацията на Лионел Меси в Съединените американски щати ще пострада доста сериозно, след като звездата на Барселона отмени благотворителен мач, който трябваше да се изиграе днес.

Феновете на аржентинеца в Щатите рядко имат възможността да видят своя идол на живо, а двубоят „Меси и приятели срещу останалия свят“ трябваше да се играе на „Лос Анджелис Колъсиум“. Ден преди датата на срещата обаче организаторите бяха принудени да обявят, че тя няма да се състои, след като футболистът отказал участие.

„Часове наред опитвахме да убедим мениджърите на Меси да изпълнят своите договорни отношения и той да се появи в Лос Анджелис, но е ясно, че те не уважават тукашните фенове и този пазар“, сподели изпълнителният директор на един от спонсорите на събитието Тод Греъм.

Очакваше се двубоят да доведе и още няколко от звездите на Барселона като Жерар Пике, Сеск Фабрегас и Серхио Бускетс, както и още големи имена като Роберт Левандовски, Серхио Агуеро и Кевин-Принс Боатенг.

„От толкова време организираме събития като тези, но за за първи път изпадаме в такава ситуация. Жалко е, защото единствените губещи са феновете, които очакваха мача с нетърпение“, оплакаха се от компанията.