Сегашният наставник на Барселона Херардо Мартино някой ден ще застане начело на Аржентина. Поне така смята звездата на каталунците и южноамериканския тим Лео Меси.

Той е изключително голям приятел със специалиста и смята, че един ден съдбата му ще го отведе начело на родината. А на всичко отгоре, Тата вече има опит като селекционер, макар и на Парагвай.

"Вероятно ще видим Херардо начело на Аржентина, защото той е голям специалист и го заслужава. А си мисля, че и той няма да има нищо против това", сподели Меси.

В момента начело на "гаучосите" е Алехандро Сабела. По всяка вероятност той ще бъде освободен, ако не изведе тима до световната титла. Такива са очакванията на повечето специалисти, но според Меси няма напрежение от задължителен успех.

"Защо да има напрежение? Ние всеки път сме писани в борбата за титлата от специалистите, сега не е по-различно. Мисля обаче, че този път сме в много добра позиция."

"Единствено ще се подготвяме за нещо голямо и тайно ще се надяваме и ще работим то да стане факт. Няма как да скрия, че това е голямата ни цел, все пак", сподели Меси.