Лионел Меси каза, че тези, които го сравняват с Диего Марадона, подценяват най-добрия играч на всички времена.

Нападателят на Барселона е в невероятна форма и вече кара някои специалисти да смятат, че той е достигнал стандартите на сънародника си Марадона. Меси обаче побърза да отхвърли тези твърдения и заяви, че тепърва трябва да ги заслужи. Той вярва, че треньорът му в националния отбор не може да бъде сравняван с никого и всеки, който мисли обратното, се самозаблуждава.

„Благодаря на всички, които казват хубави неща за мен, но не мога да приема сравнението между мен и Марадона. Дори да играя един милион години, пак няма да съм близо до това, което бе Марадона като футболист, а и нямам това желание. Той е най-добрият играч на всички времена. Не искам да се сравнявам се него. Искам да творя сам историята си и да направя нещо важно в кариерата си”, сподели актуалният носител на „Златната топка”.

Аржентинецът взе отношение и по това, защо не може да играе толкова добре в националния си тим, както в Барса. „Отговорът е, че е много различно да играеш за Барселона и за националния отбор. Това не значи, че играчите в националния отбор са слаби, те са много класни, но просто не сме достатъчно сработени поради липсата на време. Всичко се случва толкова бързо, имаме два дни подготовка и след това трябва да играем. Ако имаме повече време за тренировка, нещата може да се променят. Всички мечтаем да спечелим световното първенство. Според мен това е най-великото нещо, което може да се случи на един футболист. По-добре е, че не сме от най-изявените фаворити за титлата. Така може да изненадаме някои отбори”, добави Меси.