Звездата на Барселона Лионел Меси призна, че все още измъчван от отпадането на тима от Шампионската лига. Аржентинската фурия дори определи като „несправедлива“ елиминацията от тима Челси.

„През този сезон не успях да спечеля Ла Лига и Шампионската лига, но ме е яд повече за Шампионската лига, защото отпадането ни не бе справедливо, защото аз изпуснах дузпата“, каза 24-годишният нападател. „Много съм доволен от сезона в личен план. Като отбор обаче сме бесни, че не успяхме в Шампионската лига – бяхме много близо и това само ни разгневява още повече.“

„Не е лесно да бъде заменен Пеп (Гуардиола – б.р.), но аз познавам Тито (Вилянова – б.р.) от малък и знам какво да очаквам от него. Всичко, което постигнахме през тези 4 години, го направихме заедно с Гуардиола и да се надяваме, че нещата ще продължат да се развиват в същата посока“, сподели Меси.

„Златната топка“? Не знам кой ще я спечели и не мисля за това. Януари е все още далеч и ми предстоят редица важни срещи, включително и тази срещу Еквадор“, завърши голмайсторът на Ла Лига.