След като обра най-важните индивидуални от отборни отличния, Лионел Меси може би успя и може би най-тежкия удар по Кристиано Роналдо - би го в класация го в класацията по приходи.

Въпреки че силата на Роналдо е в рекламните договори, той вече е едва на второ място при футболистите с 27,1 милиона евро на година, докато Меси вече е първи с 30,5 милиона евро.

Трети по най-високи годишни приходи сред футболистите в подреждането на „Sports Illustrated” е Уейн Рууни, като в джоба на звездата на Манчестър Юнайтед влизат „само” 23 милиона евро за срок от 12 месеца.

Въпреки че тези цифри изглеждат достатъчно внушителни сами по себе си, Лео Меси остава далеч след най-високоплатения в света на спорта – Тайгър Уудс, който за последната година е взел 46 милиона евро. Преди да се замеси в грандиозен секс скандал и това да го лиши от много от спонсорите му, Уудс получаваше дори още повече – 66 милиона евро на година.

Иначе Меси е седми в класацията за най-високи приходи, получавани от спортист, като от по-известните в Европа имена, освен Уудс, пред него прави впечатление присъствието и на пилота на Ферари във Формула 1 – Фернандо Алонсо, който пък е известен като фен на Реал Мадрид.