Ръководството на Барселона изобщо не смята да се разделя с Лионел Меси. Шефовете на каталунския клуб планират да подновят договора на суперзвездата и да го превърнат в най-скъпо платения играч в света. Между двете страни има различия, които испанският град ще се опита да изчисти в следващите дни.

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу и спортният директор Андони Субисарета ще имат среща през следващата седмица с бащата на играча – Хорхе Меси, на която ще бъдат обсъдени параметрите по новия договор.

Срещата ще се състои, след като Меси-старши се върне от Аржентина, където е в последните няколко седмици. Страните ще обсъдят продължаването на договора на звездата на каталунците, както и други важни въпроси, включително и правата за ползването на името на футболиста.

Според информациите от Барселона са готови с нов договор, който ще задържи Меси на „Камп Ноу“ до 2019 година, което е с една година повече от настоящия контракт на играча. Освен това аржентинецът ще получи за следващите пет години 200 милиона евро или заплата от 40 милиона евро на година.

В същото време обаче Меси иска договорът да остане до лятото на 2018 година, а заплатата му да стане 100 милиона евро на сезон. Това е двойно повече от това, което му предлага ръководството на Барселона.

След слабото представяне на Лионел Меси в последните мачове се заговори, че Барселона може да продаде аржентинеца, но ръководството на клуба не е планирало подобно нещо, като приоритетната цел е звездата да остане на "Камп Ноу" и да се превърне в най-добре платения играч в света.