Аржентинската звезда на Барселона Лионел Меси напусна разплакан мача реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига срещу Селтик на „Ноу Камп”, след като получи поредната си контузия още през първото полувреме.

В 33-та минута Меси бе фаулиран от Нейлър, след което продължи да играе, но явно изпитваше остра болка и минути по-късно се хвана за бедрото на левия крак и сигнализира на медицинските екипи.

Според първоначалните прегледи на лекарския щаб на Барса, става въпрос за същата травма, която Меси лекува доскоро – в мускула на лявото бедро. Този проблем го извади от игра през декември и януари, и този път младият аржентинец не успя да сдържи сълзите си на яд и болка. Все още не е известно обаче какво е разкъсването, а от това зависи и периодът на възстановяване. Това ще се изясни след като бъдат направени прегледи на скенер и ядрено-магнитен резонанс.

Спортният директор на Барса Чики Бегиристайн определи контузията като „нещастна”. Той обясни, че ще се наложат редица тестова, преди да се знаят подробности. Бегиристайн обаче призна, че именно притеснението от подобна травма е накарало Франк Рийкард да не пусне в игра Меси в последния шампионатен мач на „каталунците”. „Той може да играе перфектно по един мач на седмица, затова го съхранихме срещу Атлетико Мадрид. Очакваме да се възстанови бързо,” каза босът на Барса.