Във вторник на пистата Каталуния в Барселона - футболните звезди на adidas Лео Меси и Давид Вия представиха най-леката футболна обувка на adidas - F50 adiZero, която тежи само 165 грама.

Леонел Меси ще бъде първият играч, който ще носи отличителни хамелеоново лилави бутонки по време на Световнато първенство в Южна Африка.

"Изумен съм колко са леки, eдва ги усещам на краката си. Скоростта на терена е много важна част от моята игра и се надявам носенето на най-леката обувка в света да ме направи още по-бърз и да засили изпълнението ми по време на най-важните мачове за годината", каза Меси.

Давид Вия, който ще носи версията с цветова комбинация черно и слънчево жълто, добавя "Бързината е толкова важна част от моята игра и аз съм толкова развълнуван от това, че ще бъда още по-бърз, когато играя в Южна Африка срещу най-добрите в света само след няколко седмици. "

Обри Долан, старши продуктов мениджър на adidas футбол коментира "Играчи като Лионел Меси и Дейвид Вия постоянно ни казваха, че искат обувки, които ще им помогнат да станат по-бързи. Играчите искат да бъдат първи на топката, така решихме, че най-добрия начин да отговорим на това искане е да се направи лек продукт, който може да се използва на най-високо ниво. "

Тези бутонки ще бъдат носени от играчи по време на Мондиал 2010. Обувки в цветове хамелеоново-лилаво и електрическо-бяло ще се носят ексклузивно само от Лионел Меси и Стивън Пиенаар (Южна Африка), Джоузи Алтидор (САЩ), Шунсуке Накамура (Япония), Саломон Калу (Кот д'Ивоар), Ариен Робен (Холандия) и Лукас Подолски (Германия) ще носят златно – черната версия, а Давид Вия (Испания), Самир Насри (Франция), Джърмейн Дефоу (Англия) и Йохан Фонлантен (Швейцария) ще са с версията черно и слънчево жълто. Обувките ще са достъпни на пазара от 24 май.