Барселона постигна много ценна победа с 2:1 в гостуването си на Севиля от 11-ия кръг на Примера дивисион.

Каталунците имаха трудна задача срещу един от най-добре представящите се отбори от началото на сезона, но голове на Лео Меси и Луис Суарес донесоха успеха.

По този начин Барса запази минималния си пасив спрямо Реал Мадрид. Каталунците са втори с 25, на 2 зад „белия балет“. Севиля е на пета позиция с 21.

Двубоят на „Рамон Санчес Писхуан“ започна с по-добра игра за гостите като още във 2-ата минута опасен изстрел на Суарес бе спасен от Серхио Рико.

Домакините обаче бяха тези, които откриха резултата в 15-ата минута. Виктор Витоло получи пас от Пако Сарабиа, нахлу в наказателното поле и стреля успешно покрай Марк Андре тер Стеген. Малко по-късно Лусиано Вието пропусна да удвои аванса с изстрел в близост до лявата греда.

Преди края на полувремето Барса все пак успя да изравни чрез Меси. Неймар влезе в наказателното поле и хитро върна назад към аржентинеца, който с чудесен удар в долния ляв ъгъл вкара за 1:1.

Каталунците наложиха своята игра през второто полувреме, а Серхио Рико на няколко пъти се изявяваше фамозно, за да спаси вратата си. В 61-ата минута обаче Рико не успя да се противопостави на Суарес. Уругваецът получи пас от Меси и с хитър удар между краката на вратаря реализира за 2:1. До края нови голове не паднаха и така Барса се поздрави с трите точки.