Фондацията на звездата на Барселона Лионел Меси е отделила определена сериозна сума, за да финансира изследванията, които се стремят да установят и предотвратят заболеваемостта на децата и юношите от рак. Аржентинецът е финансирал института „Vall d'Hebron Institut de Recerca“, който е ръководен от д-р Хосеп Санчес де Толедо.

Целта на института е да разработи начин за по-ефикасно лечение на децата и да помогне за подобряването на живота на децата, които са болни от рак.

Де Толедо заяви, че фондацията на Меси ще помогне за подобряването на качеството на грижите, изследванията и благосъстоянието на децата, юношите и семействата засегнати от рак.

Фондацията на Лионел Меси не за първи път помага на болницата „Vall d'Hebron“.

Миналата година Меси финансира изграждането на зони за отдих на 45 квадратни метра разположени в майчиното и детското болнични отделения. В зоните за отдих има аудиовизуални и електронни игри, които допринасят за физическото, психическото и емоционалното развитие на пациентите.

Допълнително фондацията на Меси също така финансира реновирането на чакалнята на болницата и на педиатричното отделение.

През 2011 година фондацията на Меси подписа споразумение за обучение на педиатри от Аржентина в университетската болница „Vall d'Hebron“. Целта на проекта е да допринесе за осигуряването на по-добра медицинска помощ на нуждаещите се деца в Аржентина и по целия свят.

Вече повече от пет години деца и пациенти се радват също така на детски площадки срещу майчиното и детско отделение в болницата.

Фондацията на Меси също така финансира поддържането на парка около болницата.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS