Голямата звезда на Барселона Лионел Меси посреща своя 28 рожден ден. Традиционно за един футболист Меси е в лагерна обстановка и заедно с отбора на Аржентина се бори в турнира Копа Америка.

Мразен от едни и боготворен от други, Меси носи кръста на всяка голяма звезда. За своите скромни години Меси успява да преобърне историята на световния футбол. Сочен за най-силния играч на планетата в момента, той се радва на четири Златни топки, както и на още куп индивидуални отличия.

Меси прави своя дебют за каталунците през вече далечната 2004 година. Именно през този сезон нападателят става част от първия състав, след като преди това минава през всички формации. Постепенно аржентинският техничар се превръща в кошмар за своите съперници, които често не успяват да спрат набезите му.

Нападателят се изкачва върха, а в годините, в които Хосеп Гуардиола поема Барса, звездата му засиява още по-силно.

Закономерно Меси не е подминат от сравненията. Такива има не само с голямата звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, но се задава и въпросът дали Меси не е по-добър от сънародника си Диего Армандо Марадона. Полемиките и по двата въпроса са солидни, а категоричната истина все още не се е родила.

Скромният Лео винаги е странял от скандалите, а личният му живот изглежда безупречен. Той се радва на щастливо семейство, а заедно с красивата Антонела имат и син – Тиаго.