Нападателят на Барселона Лионел Меси е най-скъпоплатеният футболист в света, докато в същото време наставникът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо прибира най-много при треньорите, показва проучване на списание „Франс Футбол”.

Аржентинският национал, който по всеобщо мнение е най-добрият футболист, а в последните два сезона печели „Златната топка”, припечелва по 31 млн. евро годишно. Сумата е от заплати и рекламна дейност през 2011 година и е с 3,5 млн. повече от втория в класацията Кристиано Роналдо.

Трети в подреждането остава нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни, който прибира по 20,7 млн. на година. Състезаващите се в САЩ Дейвид Бекъм (ЛА Галъкси) и Тиери Анри (Ню Йорд Ред Булс) са шести и 11-ти в подреждането, съответно с приходи от 19 и 13, 6 млн. евро.

При треньорите Моуриньо взема по 13,5 млн. евро, докато Пеп Гуардиола е втори с печалба от 10,5 млн. евро. Интересно е, че Рафаел Бенитес, който в момента е без работа е с приходи от 10,2 млн. евро за 2011 година. Селекционерът на Англия Фабио Капело е спечелил скромните 8,5 млн. се нарежда четвърти в класацията.