Младият талант на Барселона Лионел Меси приветства трансфера на Тиери Анри на „Ноу Камп” и заяви, че не се притеснява от конкуренцията в нападението на тима.

През следващите дни Анри ще финализира трансфера си в „каталунския” клуб и ще подпише договор за четири години.

Меси смята, че Анри само ще помогне на Барса със своята класа.

„Анри е невероятен, затова ще играе в Барса,” заяви аржентинецът пред „Ел Мундо Депортиво”.

„Футболист с неговите качества, с неговите успехи и на тази възраст, не поема рискове, като да премине в отбор, който не е във възход. Тити демонстрира през всичките тези години, че е страхотен играч. Сеск Фабрегас непрекъснато повтаря, че Тити е фантастичен дори на тренировка, а още по-добър по време на мач. Той е приятел и лидер,” каза въодушевено Меси.

Привличането на Анри обаче може да се окаже проблем за старши треньора Франк Рийкард, тъй като ще трябва да намери места както на французина, така и на Самуел Ето`о, Роналдиньо и Лео Меси.

Младокът не се притеснява от конкуренцията и очаква Рийкард да намери решение, което да направи отбора още по-силен, и да върне шампионската корона на Барса.

„За мен присъствието на Анри не е проблем, аз вече не съм момче и знам възможностите си. Нямам представа къде ще играе той, това е работа на Рийкард. Но Анри идва тук, защото Франк знае как да го използва за доброто на отбора,” завърши Меси.