Само ден след като отпразнува своя мач №100 с екипа на Барселона, Лионел Меси вече мисли само за предстоящото дерби с Атлетико Мадрид. Младият аржентинец е убеден в успеха на своя тим, и побърза да го сподели със своя сънародник – футболиста на Атлетико Серхио „Кун” Агуеро. Двамата са добри приятели от младежкия национален отбор на „гаучосите”, като заедно завоюваха световната титла през 2005 година

Меси проведе интересен телефонен разговор с Кун пред свидетел – вестник „Ел Мундо Депортиво”. „Ще ви бием с 1:0,” заяви Лео на Агуеро. „Моите съотборници вече знаят всичко за теб и няма да ти оставят и метър свободен,” се закани още баткото. Меси е с година „по-стар” от своя сънародник.

Меси не пропусна да похвали Агуеро и на пресконференцията преди дербито. „Той е важен играч за Атлетико, разбира се много добре с Диего Форлан. Това се видя в двата мача, в които отсъстваше,” обясни Лионел и добави, че винаги му е приятно да излиза срещу приятели на терена.

Слез като скъси пасива си от лидера Реал Мадрид само на две точки, Меси е сигурен, че Барселона ще продължава да върви нагоре. „Знаем, че вече всичко зависи от нас и можем да покажем, че ако искаме, играем много добре, както стана в последните мачове,” отсече младокът, който увери феновете, че тимът е „по-сплотен от всякога”.

„Ако не станем лидери още тази седмица, ще бъдем през следващата,” завърши оптимистично Лионел Меси.