Легендата Зинедин Зидан получи тримесечно наказание да не ръководи резервния отбор на Реал Мадрид, а французинът получи неочаквана подкрепа от един от най-неприятните хора за него – Марко Матераци.

Матераци, който бе причина Зидан да получи червен картон във финала на Мондиал 2006, сподели, че репутацията и статута на Зидан във футбола са напълно достатъчни и той не се нуждае от сертификат за треньор, за да изпълнява длъжността си.

Именно липсата на придобита квалификации за треньор в Испания наложи наказанието на Зидан. Зизу има изкаран лиценз във Франция, но за по-ниско ниво. Все пак той подаде жалба срещу наказанието и може да продължи да води отбора, докато случаят не бъде изяснен.

„Когато си шампион като Зидан, Матераци или някои други, не се нуждаеш от треньорски лиценз, за да тренираш. Ако имаш 25-годишна кариера зад себе си, не трябва да се нуждаеш от сертификат“, заяви Матерараци.

Бившият защитник на Интер говори и за Златан Ибрахимович, с когото игра заедно при „нерадзурите“. „Златан е икона навсякъде, където играе. Не мога да кажа само добрите неща за този играч, защото той все още има желание да се подобрява. Не е съвпадение, че във всеки шампионат, в който е играл, прави разликата. Това е играч, който никога не се оставя да бъде победен.“