Полузащитникът на Барселона Хавиер Масчерано призна, че в момента младият Серхио Бускетс е титуляр и че ще трябва да се бори за място в стартовата единадесеторка в състава на Хосеп Гуардиола.

Аржентинският национал игра в последните два мача - победите като гост с 8:0 над Алмерия и с 3:0 над Панатинайкос, но знае дали това ще е достатъчно да бъде титуляр в мегасблъсъка с Реал Мадрид в понеделник.

“Фактът, че бях в тима за последните две срещи не означава нищо” - каза Масчерано - “Наясно съм, че титулярната фланелка е на Серхио, заради всичко, което той прави тук в последните години.

“Ще дам всичко от себе си, за да помогна на тима, за да не се усети неговото отсъствие.”

“С всеки изминал ден се чувствам все по-комфортно тук и все по-близо до нивата, които съм показвал в другите клубове.”

“Не съм играл при схема 4-3-3 толкова често и въпреки това, че играя на моята обичайна позиция, е малко различно. За щастие всеки ден мога да се уча от моите съотборници и моя треньор.”

“Срещу Реал играем у дома, пред нашата публика, която ни дава допълнителен натиск, но ние знаем, че срещаме велик отбор, който играе добре.”

“Реал Мадрид не е начело заради шанса. Те имат велики футболисти, играчи с много качества в халфовата линия и атаката.”

“Лео Меси е със стъпка пред другите играчи, но това е мое лично мнение, защото го познавам и работя с него всеки ден. Той и Кристиано Роналдо са най-добрите като индивидуални качества, но има и хора, които мислят и че Роналдо е най-добрият”, каза още Хавиер Масчерано.