Футболистът на Барселона Хавиер Масчерано направи интересно изказване за своя съотборник в Барселона и Аржентина Лионел Меси.

„При Луис Енрике Меси се превърна в тотален футболист. Той не само вкарва голове, той ги създава. Превърна се в полузащитник, който подпомага съотборниците си и контролира играта напълно”, сподели аржентинецът пред радио „ESPN”.

Бившият футболист на Ливърпул сравни представянето на Меси под ръководството на Гуардиола, както и при настоящия наставник на „блаугранас” Луис Енрике.

„При Гуардиола Меси имаше подкрепата на Шави и Иниеста, които го захранваха с пасове и той бележеше непрестанно. Сега при наличието на Неймар и Суарес той може да насочи усилията си в контролирането на играта – нещо, което му се нрави много добре”, допълни Масчерано.

Този сезон Барселона се представя отлично както в защита, така и в нападение. Барселона е на първо място по чисти мрежи в топ първенствата на Европа, оглавявайки класацията с 23 сухи мрежи. В атакуващ план момчетата на Енирке също се представят на топ ниво.