Футболистът на Барселона Хавиер Масчерано защити каталунския тим, който напоследък се намира в необичайна ситуация. Играчът реши да използва метафора, за да опише случващото се клуба като заяви, че до преди известно време отборът на Барса е приличал на Дисниленд за всички, а сега е къща на ужасите.

„Допреди няколко седмици за всички бяхме Дисниленд, а сега сме къща на ужасите“, заяви Масчерано като упрек към всички критици. „Много по-лесно е да анализирам последните 15 дни, пред това да говоря за последните 15 години. Положението, в което се намираме сега, е много сходно с това, в което бе в Реал Мадрид. Преди известно време в Реал сякаш всичко гореше, а сега при нас е така.“

Относно факта, че старши треньорът на тима от „Камп Ноу“ Тито Виланова се намира в Ню Йорк за лечението си от рак и за неговия заместник Жорди Роура, Масчерано обясни: „Роура показа, че умее да върши добре работата си. Той хвана здраво юздите в ситуация, която бе много тежка. Няма друг клуб с толкова много напрежение“.