Футболистът на Барселона Хавиер Масчерано заяви, че пред каталунците се разкрива възможност да намалят изоставането си от Реал Мадрид. Такава позиция заяви аржентинеца преди Ел Класико с Реал Мадрид. Мегасблъсъкът е на 3 декември от 17.30 часа българско време.

Преди битката „белите“ са лидер с 33 точки, Барса е втори с 27.

„Това, което виждат останалите, го виждаме и ние. Изоставаме на шест точни от Реал Мадрид. Ще ни се разликата да е по-малка, но положението е такова. Сега пред нас се разкрива възможност да намалим изоставането“, каза Масчерано.

„Тактически треньорът ни готви като за всеки друг мач. Говорим конкретно. Какво може да направи Реал, тъй като притежава много качествен отбор. Но този мач, чисто психологически започва да се играе много по-рано. Нещо като финалите на Шампионската лига“, добави Масчерано.

„Когато си на терена в такива мачове, нямаш право да си помисляш колко хора те гледат. По този начин се губи концентрация“.

„Меси е топиграч във всяко отношение. Той разбира футбола като никой друг. Не губи головия си нюх нито за миг. Играе мъдро и е много ефективен“, добави Масчерано.  

„Атмосферата в съблекалнята е страхотна. Не съм бил в такава в цялата си кариера“, каза за финал Масчерано.