Защитникът на Барселона Хавиер Масчерано не смята, че отпадането от Шампионската лига е повлияло на отбора въпреки изненадващото поражение с 0:1 от Гранада през уикенда.

След като Атлетико Мадрид изхвърли каталунците от най-силния клубен турнир в Европа със същия резултат, в събота отборът на Херардо Мартино се постави в много трудна ситуация на домашната сцена, след като не успя да върне ранния гол на Ясин Брахими.

„В този мач топката просто не пожела да влезе, но нямаме извинение“, обясни Масчерано. „Според мен създадохме достатъчно шансове, но футболът може да бъде и такъв.“

Заради загубата Барса се смъкна до третото място в Примера дивисион с четири точки пасив спрямо лидера Атлетико Мадрид и на една зад втория Реал Мадрид.

„Съдбата на титлата вече не е в нашите ръце. Не мисля обаче, че отпадането от Шампионската лига ни повлия – ние имахме достатъчно положения“, допълни той.

Следващият мач пред каталунците е финалът за Купата на Краля, в който ще се изправят срещу големия съперник Реал Мадрид.