Старши треньорът на Барселона Херардо Мартино коментира сполетелите тима контузии. Специалистът заяви, че каталунците са загубили най-добрия нападател и най-добрия вратар до края на годината, визирайки Лионел Меси и Виктор Валдес. Както е известно, двамата страдат от травми, а възстановяването им ще протече между 6 и 8 седмици. Освен това, аржентинският специалист сподели и очакванията си за предстоящия мач с Гранада.

„Очакваме да бъде труден двубой, тъй като Гранада се представя много добре в гостуванията си“, започна Мартино.

„Контузиите не бива да бъдат наше извинение. Тези, които ще заместят травмираните играчи, трябва да дадат най-доброто от себе си. Факт е обаче, че загубихме най-добрия нападател и най-добрия вратар. Исак Куенка не е в групата, защото се нуждае от още физическа подготовка. Нуждае се от време“, коментира Мартино.

„Донгу, много ни харесва като централен нападател, колкото до Адама – той е един от най-важните проекти за нас“, каза още Мартино.

„Наистина списъкът с контузените при нас е много дълъг, но разполагаме с много способни играчи, които могат да ги заместят подобаващо“, сподели каталунският треньор.

„За мен най-добрият играч в света е Меси. Ако можех да гласувам в анкетата за Златната топка, бих дал гласа си за него“, завърши Мартино.