16-годишният норвежки футболист Мартин Йодегаард каза днес на пресконференция, на която бе представен като играч на европейския и световен клубен шампион Реал Мадрид, че "една  невероятна мечта се е сбъднала". 

"Мисля, че това е много вълнуващо. Една мечта се сбъдна,  това е невероятно. Аз съм много щастлив. Имам желание да  продължа тренировките", каза Йодегаард. Със скромна усмивка на устните, облечен в раирана черна  фланелка, блондинът на своята първа пресконференция не разкри  никакви детайли от договора с с Реал Мадрид. 

"Реал ми предложи най-добрите условия за моето развитие.  Това е чест. Става въпрос за най-големия клуб в света", каза  Йодегаард. 
В кратко комюнике, публикувано в ранните утринни часове на  четвъртък, Реал Мадрид съобщи, че е постигнал "съгласие със  Стрьомсгодсет за трансфер на играча Мартин Йодегаард". 

Според испанските медии стойността на трансфера е около 4  милиона евро. Мартин Йодегаард вече има три мача с фланелката на норвежкия национален отбор за мъже. Той влезе като резерва през второто  полувреме на квалификационния мач за Евро-2016 с България на 15  години и 300 дни и стана най-младият футболист в историята на  европейските първенства./БТА