Футболистът на Реал Мадрид Марсело се очертава като една от ключовите фигури в състава на Реал Мадрид, а това не остана незабелязано и от медиите в Испания. От Marca акцентираха, че от началото на сезона бразилецът има 18 мача от общо 21 кръга в Ла Лига, като се явява незаменим и останалите турнири, в които мадридистите играят.

Роденият в Рио де Жанейро ляв защитник се очертава като един от играчите без алтернатива в „белия балет“.

Тази тенденция се забеляза още докато Рафаел Бенитес бе начело на Кралския клуб, като продължава с пълна сила и при новия треньор на тима Зинедин Зидан.

Твърди се, че треньорският щаб на Реал е доста угрижен по отношение на Марсело, като Зидан и неговите помощници се намират в едно непрекъснато търсене на алтернатива на 27-годишния Марсело.

Близки до клуба разкриват, че Зидан е притеснен кариоката да не се контузи и поради тази причина се оглежда за възможности, в които да го остави на почива.

Преди мача с Рома от осминафиналите за Купата на Краля Реал се изправя срещу Еспаньол, Ейбар и Атлетик Билбао. Именно в някоя от тези срещи се говори, че френският наставника на Реал ще направи опит да му даде почивка.

Марсело е получил само един жълт картон от началото на кампанията в Примера дивисион и има отбелязани 2 гола.  


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS