Бившият треньор на Виляреал Марселино Гарсия Торал отговори на обвиненията, че е манипулирал развоя на мача срещу Спортинг Хихон от последния кръг на Ла Лига от миналия сезон на „Ел Молинон“.

„Нито съм луд, нито съм самоубиец. Моята професия е треньор“, коментира Марселино.

Той отговори на нападките и на президента на Райо Валекано Раул Мартин Преса.

„Посъветвах се с моите адвокати и ще предприема всички необходими мерки, за да защитя репутацията си“, добави бившият наставник на Виляреал.

„Вече разговарях с Фернадо Роиг и той подходи с уважение и чест към мен. Той ми каза, че никога не се е съмнявал в мен. Моите взаимоотношения с него през последните 44 месеца бяха чудесни“, каза още Марселино Гарсия Торал.

Испанската футболна лига започна разследване на мача, който Спортинг Хихон спечели с 2:0. С постигнатата победа Спортинг успя да запази елитния си статут в Ла Лига, докато отборите на Хетафе и Райо Валекано изпаднаха в Сегунда дивисион.

Представители на Лигата потвърдиха пред радиото, че е образувано разследване.

Виляреал уволни старши треньора си буквално дни преди решителния плейоф за груповата фаза на Шампионската лига срещу Монако. До този момент се смяташе, че основната причина Марселино да бъде уволнен е конфликтът между него и голяма част от играчите в състава.

Фернандо Роих хвърли съвсем друга светлина върху уволнението на наставника.

„Решението за уволнението на Марселино го взех аз. Нещата не ми харесваха как изглеждат. Проблемът дойде в края на миналия сезон. Проблем, който застрашава честта на Виляреал. Не можех да оставя нещата по този начин. Марселино не бе уволнен заради играчите, нито заради Мусакио“, коментира Роиг.

Виляреал загуби в последния кръг на миналия сезон от Спортинг Хихон с 0:2, като по този начин „жълтата подводница“ спаси своя съперник от изпадане в Сегунда дивисион.

Преди мачът Марселино обяви, че иска Спортинг Хихон да се спаси. След двубоя съпругата на Марселино написа в социалните мрежи: „Работата е свършена!“

Марселино е бивш играч на Спортинг Хихон, а също така е бил и старши треньор на отбора.