Барселона проявява сериозен интерес към нападателя на Виляреал Нилмар, съобщава испанският вестник „Марка“.

Бразилецът премина в състава на „жълтата подводница“ през 2009 г. срещу 16,5 млн. паунда и оттогава е отбелязал 26 попадения в 85 двубоя. 27-годишният футболист е сред играчите с най-висока заплата на „Ел Мадригал“, което автоматично го поставя в трансферния лист на тима след изпадането му в Сегунда Дивисион.

Според изданието Барселона ще се опита да привлече игралият за Олимпик Лион Нилмар, като сума от порядъка на 8 млн. евро ще удовлетвори претенциите на Виляреал.

Агентът на играча Орландо да Ора разкри, че клиентът му е желан от бившия си клуб Интернасионал, но също така към него има сериозен интерес и от Европа. „Има един испански, един френски, три италиански и един английски клуб, които се интересуват от Нилмар“, споделя пред „Марка“ Да Ора.

Нилмар, чийто договор с Виляреал изтича през 2014 г., почти през целия сезон страдаше от контузии. Бразилският нападател можеше да напусне клуба още през миналата година в посока Рома, но тогава „жълтата подводница“ отхвърли оферта от 18 млн. евро.