Защитникът Карлос Марчена обяви, че той и други двама от героите на Испания на Евро 2008 – съименниците Давид Вия и Давид Силва ще останат във Валенсия и през следващия сезон.

„Те са много важни фигури в клуба в този момент и нито те, нито клубът искат да има раздяла. Доказателство за това е, че двамата са щастливи във Валенсия”, каза Марчена.

Бранителят вярва и че новият президент на прилепите Хуан Виялонга, който е бивш президент на телекомуникационния гигант „Телефоника” ще успее да стабилизира тима и да го поведе към нови успехи.

„Можем да се завърнем на върха. Имаше много изкачвания и спадове, както и вътрешни проблеми в клуба през последния сезон. Това е важна промяна. Ще трябва да му се даде време, защото не може да възстанови силен клуб като Валенсия за два дни. Това изисква посвещение и усърдна работа”, заяви Карлос Марчена.

Съотборниците на Местая - Марчена, Силва и Вия, бяха сред деветте испански национали, които попаднаха в идеалния отбор на Евро 2008, след като Ла Фурия спечели титлата на шампионата в Австрия и Швейцария.