Испанският Marca отрече яростно твърдението на английския канал BBC, че води кампания срещу футболиста на Реал Мадрид Гарет Бейл. BBC публикува материал на испанския журналист Анди Уест в петък, в който се критикува отношението на Marca към Бейл, откакто уелсецът премина от Тотнъм в Реал през лятото на 2013. 

Мадриският всекидневник категорично отхвърли подобно твърдение и на свой ред обвини английската медия, че е занижила журналистическите си стандарти в последно време. „BBC допуска отклонение от курса, който направи медията нарицателно за качествена журналистика през 20-и век“, написа испанското издание.  

Медията продължава със споменаването на няколко „големи и малки“ инциденти, отбелязвайки объркването на италианските и българските национални символи по време на ръгби Турнира на Шестте нации и припомняйки секс скандала с бившия водещ в телевизията Джими Савил. 

Позицията на Marca приключва с думите: „Marca не участва в кампании, а информира читателите си. Строго информативно. Нещо, което очевидно не може вече да се каже за BBC, който като ITV е изцяло посветен на драмата.“ 

Гарет Бейл отбеляза две попадения за Реал при успеха над Леванте в неделя и така прекъсна серията от 10 мача без гол. Бейл отпразнува головете си, като сложи ръце на ушите си, насочвайки този жест към медиите и феновете в Мадрид, които го критикуват в последните седмици.