Реал Мадрид записа поражение срещу Селта Виго в първия мач от четвъртфиналите за Купата на Краля. „Белите“ не успяха да се противопоставят умело на тима от Виго и инкасираха загуба с 1:2. Тя се яви тяхна втора поредна, след като преди броени дни тимът загуби от Севиля за шампионат. Същевременно това бе трети двубой без победа, след като преди поражението от севилци „белите“ направиха реми със същия съперник в мача реванш за Кралската купа.

След впечатляващата серия от 40 двубоя без поражение, „лос бланкос“ показаха известни слабости, а анализите в Испания не закъсняха.

Според коментарен материал в Marca Реал Мадрид има поводи за притеснение, а един от тях се казва Кристиано Роналдо. Дни след като бе обявен за най-добър играч в Европа, португалецът като че ли не отговоря на завишените очаквания към него. А от въпросното издание отбелязват, че когато четирикратният носител на Златната топка не е в традиционната си роля на топреализатор, критиките към него неизменно се появяват.

Допълва се, че Роналдо не е показал познатото си лице нито срещу Севиля, нито срещу Селта, което неимоверно дава отражение върху играта на целия състав.

От друга страна, повод за притеснение в Реал има заради контузията на Дани Карвахал. Същевременно Marca изразява мнение, че Данило се представя под очакванията.

Ответният двубой между Селта Виго и Реал Мадрид е на 25 януари от 22.15 часа.