Аржентинската легенда Диего Марадона даде първото си интервю, след като стана дядо. Неговата дъщеря Джанина роди син от футболиста на Атлетико Мадрид Серхио Агуеро и Дон Диего не скри радостта си. Малкото момче, което се роди в Мадрид, се казва Бенджамин Лионел Агуеро Марадона

„Аз съм възможно най-щастлив”, заяви той пред „АС”. „Мислех, че това да съм дядо ще ме направи по-стар, тогава видях „Бенджа” и ме обзе чувство на младост”, обясни Марадона.

Той обаче не е присъствал на самото раждане, тъй като е бил прекалено нервен.

Според „Божията ръка” момчето е „60% Марадона и 40% Агуеро”, което пък доведе до въпроса, който отбор ще подкрепя внука.

Трите, които Марадона спомена са Атлетико Мадрид, Бока Хуниорс и Индепендиенте, но според него преди всички тях идва един: „Той може да избере който иска, не зависи от това, който ще изпрати първата абонаментна карта, тъй като преди всичко той е аржентинец”.

„Кун (Агуеро) е много добре, той отиде в Севиля и после се върна. Той искаше да види сина си. Той ще играе в Шампионската лига утре, но той иска да бъде със сина си”, допълни Марадона.