Бившият треньор на Аржентина Диего Марадона заяви, че Жозе Моуриньо има качествата да изведе Реал Мадрид до трофея в Шампионската лига.

"Той ще даде на Реал Мадрид титлата в Шампионската лига", сподели аржентинецът за официалния сайт на "кралския клуб". "Трябва да се даде време на Моуриньо, за да могат играчите да разберат какво иска той. Това се случи в Интер и италианците спечелиха Шампионската лига след повече от 50 години суша", продължи Марадона, явно без да знае, че сушата без трофей за "нерадзурите" от най-комерсиалния европейски турнир бе 45 години, а не повече.

"Ако изчакат Моуриньо, аз съм убеден, че той ще даде на Реал трофея в Шампионската лига за отрицателно време. Той позволява на играчите си да се наслаждават на играта си, но когато трябва да упрявлява твърдо, той го прави. Той е сред двамата или тримата най-добри треньори в света заедно с Пеп Гуардиола. И двамата имат изключителни кариери. С Моуриньо сме приятели, откакто го посетих в Италия", каза още легендата на футбола.