Левият бек на Реал Мадрид Фабио Коентрао е трансферна цел на Манчестър Юнайтед за януарския прозорец. Това твърди вестник "Дейли Експрес", позовавайки се на източници от английския клуб. 

Според изданието, "червените дяволи" са готови да извадят 35 млн. паунда за португалеца, който получава изключително редки шансове за изява на "Сантяго Бернабеу". Той ще бъде конкурент на младия Люк Шоу, който дойде от Саутхемптън през лятото. 

Мениджърът на Юнайтед Луис ван Гаал има редица проблеми с постоянно контузващи се и наказани играчи в отбранителния си вал, затова търси подсилване през януарския трансферен прозорец. И Коентрао явно му изглежда като идеална опция. 

Португалският краен защитник изпадна от плановете на наставника на Реал Карло Анчелоти заради поредица травми, които го мъчат в последните месеци. Вместо него на левия фланг на отбраната се подвизава Марсело. 

Конкуренция за подписа на Коентрао ще направи Пари Сен Жермен, но с оглед на висящото наказание за нарушаване на финансовия феърплей, французите няма да могат да си позволят голяма сума за него и Манчестър Юнайтед е фаворит.