Принцът от Малайзия на Джохор е постигнал договорка за закупуването на испанския Валенсия с настоящия собственик Петер Лим, предават медиите. Според A Punt малайзиецът се е разбрал с Лим, който е от Сингапур и на практика е съсед на бъдещия собственик, а задвижването на оформянето по документите трябва да продължи идния понеделник.

Принцът от южната част на Малайзия коментира пред Marca: „Не съм този, който ще дойде и ще смени емблемата и традициите на клуба. Не съм бизнесмен, но искам да постигаме успехи. Аз съм принц. Парите не ме мотивират, успехите го правят, както и историята. Не е тайна, че обичам футбола и имам страст към него”, каза той.

През август феновете на Валенсия излязоха на протест срещу управлението на Лим, след като го накараха да продаде своите 86% от акциите в клуба, а това явно вече ще се случи.

Според информациите „прилепите” са били принудени да свият заплатите си с 40% през този сезон поради финансовата ситуация в световен план, което обяснява и трансферите на Родриго Морено, Феран Торес, Дани Парехо и Франсес Коклен.