Малага се провали при домакинството си на борещия се за оцеляване Сарагоса. Двубоят от 22-я кръг на Примера дивисион, който се игра на „Ла Росаледа“ завърши 1:1 и по този начин Малага изпусна идеална възможност да съкрати разликата от третия Реал Мадрид.

Гостите поведоха в резултата в 13-та минута, когато Елдер Пощига се възползва от добро центриране в наказателното поле на Малага и прати топката във вратата на Кабайеро.

Три минути по-късно Мовия остана сам срещу Кабейро, но в опита си да го прехвърли прати топката над напречната греда в аут.

Малага получи правото да изпълни дузпа в 21-та минута, след като след центриране от корнер в наказателното поле на Сарагоса Камачо игра с глава, а топката срещна ръката на Паредес и съдията Алварес Искиердо посочи бялата точка. Иско реализира наказателния удар в 22-та минута.

Иско можеше да обърне развоя на срещата в 32-та минута, но след удара му топката срещна гредата.

В края на първото полувреме се наложи на няколко пъти вратарите на двата отбора Кабайеро и Роберто да се намесват решаващо.

Сарагоса можеше да излезе отново напред в резултата в 56-та минута, но след удара на Апоньо топката срещна напречната греда.

Сарагоса завърши мача с 10 човека, след като в първата минута на добавеното време на срещата Хосе Мария бе изгонен за втори жълт картон.

Малага остава на четвърта позиция с 36 точки и мач повече от петия Бетис, който е с 35 точки. Сарагоса заема петнадесета позиция с 24 точки.